Nieuws/Binnenland
1762416616
Binnenland

Britse mutatie in woonzorgcentrum Surhuisterveen

't Suyderhuys.

't Suyderhuys.

AMSTERDAM - Bij in ieder geval twee bewoners van woonzorgcentrum ’t Suyderhuys van KwadrantGroep in Surhuisterveen, een dorp in Friesland, is de Britse mutatie van het coronavirus vastgesteld.

't Suyderhuys.

't Suyderhuys.

Deze variant van het virus zou veel besmettelijker zijn dan het ’reguliere’ coronavirus, dus treft de zorggroep extra maatregelen.

Begin januari ontstond er een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum en toen viel het op dat er ’opvallend veel’ bewoners en medewerkers besmet raakten, zo stelt KwadrantGroep. Uit een steekproef bleek toen dat twee bewoners de Britse variant bij zich droegen.

Woensdag zijn 59 bewoners van ’t Suyderhuys getest. Hiervan testten 21 bewoners positief. Deze virusmonsters zijn nog niet onderzocht op dna-materiaal, maar de GGD gaat er wel vanuit dat er ook bij deze mensen sprake is van de Britse mutatie van het virus.

In totaal zijn nu, verspreid over de gehele coronaperiode, 45 bewoners van ’t Suyderhuys positief getest en twee bewoners overleden. Ook bij meer dan 40 medewerkers is het virus vastgesteld.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd