Nieuws/Binnenland
1762872
Binnenland

Hoofdofficier justitie vervolgd wegens betaalde seks met minderjarige

De 45-jarige Vincent L.

De 45-jarige Vincent L.

AMSTERDAM - Een plaatsvervangend hoofdofficier van justitie wordt samen met tien andere mannen vervolgd voor betaalde seks met een minderjarige jongen. Vincent L. werd in april 2017 aangehouden in Amstelveen voor seks met een jongen van 16.

De 45-jarige Vincent L.

De 45-jarige Vincent L.

De elf mannen (38-61 jaar) uit Amstelveen en Amsterdam hadden volgens het Openbaar Ministerie onafhankelijk van elkaar betaalde seks met de jongen. Een van hen is Vincent L., die razendsnel carrière maakte binnen het Openbaar Ministerie.

Tijdens zijn aanhouding was hij plaatsvervangend hoofdofficier van het Functioneel Parket, een onderdeel van het OM dat zich bezighoudt met de bestrijding van grootschalige fraudes. Met de pijnlijke aanhouding en vervolging leek aan die glansrijke loopbaan een einde te komen. Afgelopen januari werd L. ontslagen.

„De feiten waar hij van wordt verdacht, vallen mee”, zegt zijn advocaat Robert Hein Broekhuijsen. Hiermee bedoelt de raadsman dat L. verdacht wordt van betaalde seks met een 16- tot 18-jarige en niet, zoals de meeste andere aangehouden mannen, van seks met een 12- tot 16-jarige. Dat laatste is een veel ernstiger vergrijp.

De zaak kwam aan het rollen toen de ouders van de minderjarige jongen aangifte deden bij de politie. Ze vonden verdachte berichten in zijn telefoon.