Nieuws/Buitenland
1763251647
Buitenland

Twee agenten doodgeschoten bij verkeerscontrole Duitsland: verdachten opgepakt

KAISERSLAUTERN - De Duitse politie heeft inmiddels twee verdachten opgepakt van een dodelijke schietpartij waarbij twee agenten om het leven kwamen. Volgens Duitse media is de gearresteerde Andreas Johannes Schmitt 38 jaar, zijn handlanger is 32 jaar. Ze konden beiden worden aangehouden in Sulzbach.

Kort na de schietpartij maandagochtend in Kusel begon de politie een klopjacht met helikopters en honden. Automobilisten kregen het verzoek geen lifters op te pikken in het gebied.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Voor hun dood hadden de agenten via de radio gemeld dat ze werden beschoten. Daarvoor hadden ze volgens Duitse media nog doorgegeven dat ze een auto met dood wild in de achterbak gingen controleren. De slachtoffers zijn een 24-jarige agente in opleiding en een 29-jarige politieman.

De regering van deelstaat Rijnland-Palts zegt mee te leven met de nabestaanden en spreekt van een „afschuwelijke daad.” Op meerdere plekken in de deelstaat hangen vlaggen halfstok als teken van rouw. Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser doet het incident haar denken aan een executie.