Nieuws/Binnenland
1764837583
Binnenland

Twitter bestempelt tweet van Baudet als ’misleidend’

Den Haag - Twitter heeft ingegrepen bij een tweet van FvD-leider Thierry Baudet. Onder de tweet heeft het platform geschreven dat de inhoud ’misleidend’ is. De tweet over coronavaccins kan nu niet meer worden gedeeld.

Baudet schrijft op het sociale medium dat hij zich ’absoluut niet’ zal laten vaccineren. „Het risico van dat virus is voor mij volstrekt verwaarloosbaar. De bijwerkingen zijn heftig. En lange termijn-effect op immuunsysteem is volstrekt onbekend.”

Twitter heeft de boodschap inmiddels voorzien van een waarschuwing in felgekleurde letters. „Deze tweet is misleidend. Ontdek waarom gezondheidsofficials COVID-19-vaccins als veilig beschouwen.” Wie op de boodschap klikt krijgt meer informatie over coronavaccins.

Forum voor Democratie heeft het besluit van Twitter gehekeld. „Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?”, laat de partij in een tweet weten. FVD reageerde via het officiële account op het ingrijpen van Twitter. „Amerikaans #BigTech-bedrijf censureert Nederlandse partijleider een week voor de verkiezingen”, schrijft de partij. „FVD wil een anti-censuurwet. Niet-strafbare uitingen op social media mogen niet worden gecensureerd.”

In een keer op de hoogte van het laatste nieuws rond de verkiezingen? Luister naar podcast ‘De Stembus’ van De Telegraaf, met vandaag: het gezellige theekransje tussen Lilianne Ploumen en Sigrid Kaag bij Pauws verkiezingsdebatten, en de ongekende ingreep van Twitter bij een bericht van Thierry Baudet: