Nieuws/Binnenland
1765730032
Binnenland

Economen Baarsma en Teulings stappen uit Herstel-NL

Barbara Baarsma (archiefbeeld, 2016)

Barbara Baarsma (archiefbeeld, 2016)

AMSTERDAM - Hoogleraar economie Barbara Baarsma en voormalig CPB-directeur Coen Teulings stappen uit Herstel-NL, een initiatief om met een alternatieve corona-aanpak de lockdown te beëindigen. Op hun Linkedin-pagina’s laten ze weten vanaf dinsdag „niet langer bij Herstel-NL betrokken” te zijn. Een reden voor hun vertrek geven ze niet.

Barbara Baarsma (archiefbeeld, 2016)

Barbara Baarsma (archiefbeeld, 2016)

„Ik was bij de start als meedenker betrokken bij Herstel-NL. Mijn rol was argumenten op basis van feiten en onderzoek in te brengen voor goed beleid. Die rol blijf ik vervullen, maar niet langer bij Herstel-NL”, schrijft Baarsma, die ook directievoorzitter van de Rabobank Amsterdam is, op de zakelijke netwerksite. Dezelfde verklaring plaatste ook Teulings op zijn pagina.

Veel aandacht

Herstel-NL kreeg de afgelopen dagen veel aandacht in de media, nadat vorige week een campagne werd gelanceerd, maar werd ook bekritiseerd. Volgens de initiatiefnemers, onder wie een groep artsen, economen en wetenschappers, zou Nederland vanaf 1 maart weer ’open’ kunnen.

Tekst loopt door onder de foto.

Coen Teulings (archiefbeeld, 2015).

Coen Teulings (archiefbeeld, 2015).

Het plan moet verdere schade aan de maatschappij helpen voorkomen. Door de corona-aanpak meer te baseren op de „reële gevaren” van het virus en gerichte bescherming van kwetsbare groepen zouden het onderwijs, de economie en het sociale leven snel weer op kunnen starten. De initiatiefnemers doen allemaal op persoonlijke titel mee, liet een woordvoerder van Herstel-NL eerder weten.

In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het land van Wierd Duk’: hoe kan de samenleving weer open?