Nieuws/Binnenland
1765912309
Binnenland

Nog drie mannen vast na vondst cocaïnewasserij in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM - Drie mannen zitten nog vast voor vermoedelijke betrokkenheid bij een cocaïnewasserij in Amsterdam-Noord. De politie ontdekte het laboratorium aan de Draaierweg zondagochtend bij toeval na een inbraakmelding. Vijf personen werden aangehouden, van wie er twee na onderzoek zijn vrijgelaten.

Aanvankelijk berichtte de politie dat er vier mannen waren aangehouden, maar zondagavond werd nog een 47-jarige verdachte gepakt in de omgeving van het pand. Hij en de twee anderen die nog vastzitten (30 en 42 jaar) zitten nog in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Toen agenten afkwamen op het inbraakalarm van een fietsenwinkel, zagen ze over het dak de mannen van 30 en 42 wegrennen. Na een achtervolging sprongen de verdachten van het dak. Ze raakten gewond en konden snel worden aangehouden.

Bij nader onderzoek stuitte de politie op een openstaand dakluik, waar een sterkte chemische geur uitkwam. Binnen troffen ze de cocaïnewasserij aan. De aangetroffen drugs zijn vernietigd.

In een ander pand hield de politie twee mannen aan van 26 en 43 jaar. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten.