1767038
Buitenland

Cafébaas België filmde jarenlang op toilet

WAREGEM - Een Belgische cafébaas heeft jarenlang klanten gefilmd op het toilet. De autoriteiten ontdekten honderden filmpjes op de computer van de man, zo schrijven Belgische media.

Een 38-jarig slachtoffer reageerde geschokt. „Ik ben maandag op het politiekantoor geconfronteerd met mijn beelden”, zei de vrouw tegen Het Nieuwsblad. „Na tien seconden heb ik het scherm van de laptop dichtgegooid. Daarna heb ik gevraagd of ik alleen verder mocht kijken.”

De uitbater van het danscafé in Waregem is opgepakt op verdenking van voyeurisme en het verzamelen en verspreiden van kinderporno. Hij heeft bekend dat hij vrouwen begluurde met een verborgen camera.

Het slachtoffer is vol ongeloof: „Ik kende Christophe goed, hij was zelfs een vriend. Dat maakt het allemaal nog veel ongelooflijker, nog veel erger. Hoe kon ik dit niet gezien hebben? Het was al jarenlang aan de gang.”

In de woning van B. werden meerdere harde schijven gevonden, vol beelden. De camera zoomde in op de meisjes die plassend op het toilet zaten. De opnames die B. maakte in de toiletten, monteerde hij thuis en organiseerde hij zorgvuldig. Elk meisje dat regelmatig gefilmd werd kreeg een eigen map met eigen titels.

Op internet vraagt de politie aan mogelijke slachtoffers zich te melden om het onderzoek vooruit te helpen.