Nieuws/Binnenland
1767430375
Binnenland

Man rijdt rond met half miljoen euro in verborgen ruimte auto

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

DOETINCHEM - De politie heeft afgelopen dinsdag een man van 24-jarige man aangehouden. In een verborgen ruimte van de auto waarin de man reed, was 500.000 euro verstopt. Hij wordt verdacht van witwassen. Later op de dag werden nog twee aanhoudingen gedaan.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De man uit Doetinchem reed in de buurt van Heelsum 130 waar de maximumsnelheid 100 was. Toen de polite hem bekeurde, zagen zij aanwijzingen voor de verborgen ruimte. Daar werden de bundels geldbiljetten, die in grote boodschappentassen zaten, aangetroffen.

Toen de politie later naar zijn woning ging aan de Colijnlaan in Doetinchem zagen de agenten een man de woning verlaten met meerdere tassen. Hij stapte bij iemand in de auto en reed weg. De politie hield de auto later aan en vond de tassen. Daarin zat onder meer 650.000 Noorse kronen en 95.000 Zwitserse franken; omgerekend 145.000 euro. Ook werden dure goederen gevonden.

De twee mannen van 21 jaar werden aangehouden op verdenking van witwassen. De auto, het geld en de andere goederen zijn in beslag genomen.

Bij een doorzoeking van de woning trof de politie een complete hennepkwekerij aan, die op dat moment overigens niet in gebruik was. Alles is in beslag genomen en wordt geruimd.

De mannen van 21 jaar accepteerden vrijdag elk een geldboete van 7500 euro. De 24-jarige verdachte betaalt een boete van 50.000 euro.