Nieuws/Binnenland
1770600
Binnenland

Vader dode Bredase baby blijft in cel

BREDA - De vader (24) van de Bredase baby die op 20 november in het ziekenhuis overleed, blijft langer vast. Dat besloot de rechtbank in Breda vrijdag. Kevin van den B. wordt verdacht van doodslag of mishandeling met de dood tot gevolg. Het jongetje was zeven maanden oud.

Zelf zei de verdachte „100 procent zeker” te weten dat hij onschuldig is. Volgens de sectie overleed de baby door geweld van buitenaf of hevig schudden. De baby had onder meer een bloeduitstorting onder het hersenvlies en een gescheurde tongriem.

Nog niet alle nadere onderzoeken naar de doodsoorzaak zijn afgerond, zei de officier van justitie.

Zijn ouders stonden onder begeleiding van de William Schrikker Groep, een jeugdzorginstelling. De ouders hadden veel problemen. Ze gebruikten drugs en de vader was al eens veroordeeld vanwege huiselijk geweld. Van den B. werd enkele dagen na het overlijden aangehouden en zit sindsdien vast. Volgens advocaat Ronald Drenth van de verdachte komt de verdenking vooral door het strafblad van de verdachte. „Er is geen concreet bewijs voor de doodslag.”

De rechtbank stelde echter dat er wel aanwijzingen zijn dat de man het gedaan kan hebben. „Verdachte was als laatste bij de baby en moeder lag te slapen. Bovendien zou de baby al langer dood zijn dan verdachte in eerste instantie had gezegd.”

Het proces wordt 31 mei vervolgd.