Nieuws
177138
Nieuws

Apple en Visa gedaagd om digitaal betalen

SAN FRANCISCO - Apple en creditcardbedrijf Visa zijn aangeklaagd voor het schenden van patenten op het gebied van digitale betaaltechnieken. De eisende partij is Universal Secure Registry, een bedrijf dat naam maakte met de populaire zakelijke encryptiesoftware RSA SecurID, schrijft The New York Times.

De directeur van Universal Secure Registry, Kenneth Weiss, bezit dertien patenten voor authenticatie met behulp van een smartphone, biometrische identificatie (zoals een vingerafdruk) en het generen van tokens om zo een transactie te kunnen verrichten. Volgens Weiss heeft hij in 2010 meermaals overleg gevoerd met Visa om samen te werken aan deze technologie. Visa heeft nooit een licentie afgesloten. Weiss zocht ook contact met Apple, maar de computerbouwer heeft nooit gereageerd.

Drie jaar later zijn Apple en Visa samen gaan werken met MasterCard en American Express en dat leidde in 2014 tot Apple Pay. Volgens Weiss schenden Visa en Apple daarmee zijn patenten. Apple weigert vooralsnog te reageren op de kwestie en ook Visa wil niks kwijt.

Hoewel Weiss een rechtszaak heeft aangespannen, hoopt hij nog altijd op een overeenkomst met beide bedrijven. "Mijn intentie is nog steeds om met ze in een vergaderzaal te gaan zitten en het op te lossen", zei hij.