Nieuws/Binnenland
1771533060
Binnenland

’Demonstranten bedreigen verzorgingshuis Best’

BEST - Politieagenten surveilleren vrijdag bij een woonzorgcentrum in het Brabantse Best. Dat wordt al langere tijd lastiggevallen door de groepering ’Demonstratie van het Volk’ die boos is omdat een 82-jarige vrouw haar man, die in Kanidas verblijft, nu bijna twee maanden niet meer heeft gezien.

Dat schrijft Omroep Brabant. De deuren van het verzorgingstehuis zijn dicht vanwege het coronavirus. De demonstranten zijn daar boos over.

De sfeer is grimmig, zegt Katinka van Boxtel van de raad van bestuur van Kanidas. Vrijdag waren er telefonisch verschillende bedreigingen binnengekomen.

De 82-jarige Nico is dementerend. Zijn vrouw Wil voert al enige tijd actie vanuit haar tuinstoel, omdat ze haar man wil zien. „Ik wil hem bezoeken. Daarom voer ik actie. Niet alleen voor hem trouwens maar voor alle mensen die hier zitten. Er is heel veel verdriet”, vertelde ze eerder tegen Omroep Brabant.

Demonstratie van het Volk heeft zich nu achter haar actie geschaard, maar dat levert ’dreigende situaties’ op, zegt Van Boxtel. „Vorige week stonden er dertig mensen voor het verzorgingshuis te demonstreren. Ze schreeuwden en riepen luid. Dat zorgde voor veel onrust bij de bewoners.”