Nieuws/Binnenland
177280
Binnenland

’Ik ga hem nu doodmaken’

Twee jaar geëist voor mishandeling tiener

DEN HAAG - Een 34-jarige Hagenaar heeft maandag in de rechtbank in zijn woonplaats twee jaar cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) tegen zich horen eisen wegens mishandeling en doodsbedreiging van een veertienjarige jongen.

Het slachtoffer was bevriend met een neefje van de verdachte. Dat neefje beschuldigde de jongen van diefstal en sloot hem vorig jaar november op in zijn woning in de Harstenhoekstraat in Scheveningen. Vervolgens schakelde hij zijn oom in om de jongen daarover te onderhouden. Die bond de handen van de jongen op zijn rug vast met tape, mishandelde hem met een broekriem en bedreigde hem met de dood door een mes op zijn keel te zetten. „Ik ga hem nu doodmaken”, zei hij daarbij. De zaken zijn door het neefje gefilmd.

De verdachte heeft bekend, maar lijkt zich volgens de officier van justitie niet bewust van de ernst van zijn daden. Zij eiste uit vrees voor herhaling 24 maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en mishandeling. Uitspraak op 2 juni.