Nieuws/Binnenland
1772937
Binnenland

Je kan deze week als Super Mario over de weg scheuren

AMSTERDAM - Altijd al als Super Mario over de Nederlandse snelwegen willen scheuren? Deze week is dat mogelijk bij Google Maps. Vanwege Mario Day (10 maart) heeft Google een easter egg: met de besnorde loodgieter navigeren in Google Maps.

In plaats van de normale locatiepijl krijg je de keuze om met de rode kart van Mario te rijden. Om dit te zien te krijgen, plan je een normale route. Vervolgens krijg je dan naast de ’Starten’-knop een geel vraagteken te zien. Tik erop en dan krijg je de vraag of je met Mario wil navigeren (inclusief Super Mario-geluid). Druk op ’Let’s Go’ en vervolgens kun je wegrijden met de immer vrolijke Italiaan.

Het is - laat Google duidelijk weten - wel de bedoeling dat de ogen van de bestuurder op de weg blijven en niet continu naar Mario zitten te kijken. Op sociale media kan de gebruiker zijn ervaringen delen met de hashtag #MarioMaps.

Onder Nintendo-fans staat 10 maart (Mar10) bekend als Super Mario-dag. Gebruikers moeten wel de nieuwste versie van Google Maps geïnstalleerd hebben.