Nieuws/Binnenland
1773044
Binnenland

Eerste lentedag is een feit!

De Bilt - Vorige week werd er nog volop geschaatst, maar de ijzige kou heeft nu plaatsgemaakt voor de lentezon. De eerste officiële lentedag van het jaar is een feit! Vlak voor de middag steeg de temperatuur in De Bilt naar 15,0 graden. Op 29 oktober kwam de temperatuur in De Bilt voor het laatst boven 15 graden uit met 15,2 graden.

Volop lenteweer is het echter niet. De zon breekt door de bewolking niet overal door. Toch staat er niet veel wind en als de zon dan toch even tevoorschijn komt, is het heerlijk vertoeven. Zo meldt Weeronline.

Vroeg

De eerste lentedag komt meestal rond 16 maart. De vroegste voorjaarsdag was 13 januari 1993. Het werd in De Bilt toen 15,1 graden. In 1970 moesten we tot 3 mei wachten, toen werd het 16,8 graden. Na deze zeer koude lente volgde een voor die tijd vrij warme zomer.

Week

Helaas blijft het lentezonnetje niet de hele week schijnen. Zondag zijn er in de ochtend veel wolkenvelden. Alleen lokaal valt een beetje regen en zo nu en dan kan de zon even doorbreken. Later in de ochtend trekt vanuit het zuidwesten een buiengebied over het land en is het grijs.

Maandag wordt het een vrij grijze dag met hier en daar wat buien. In de loop van de week neemt de kans op zonnige perioden weer toe.