Nieuws/Binnenland
1773169
Binnenland

Verborgen camera gevonden in sauna Nederasselt

NEDERHASSELT - Bij een doorzoeking in de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt heeft de politie een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. De camera was op dat moment nog in werking. „Verder onderzoek moet uitwijzen of er nieuwe aanknopingspunten zijn om wellicht alsnog een aanhouding te verrichten”, laat de politie weten aan De Telegraaf.

Sauna-eigenaar Erik van Ingen Schenau wil desgevraagd niet op de zaak in gaan. „Ik heb geen commentaar”, zegt hij. Hij heeft vrijdag opnieuw aangifte gedaan van hacking. Hij deed in februari ook al aangifte dat zijn camerasysteem was gehackt.

Volgens de politie Gelderland is er gisteren één camera in beslag genomen en vandaag nog drie. „Van die vier was één camera verborgen opgesteld.” De politie heeft vooralsnog niemand aangehouden.

Beelden van naakte mensen in de kleedkamer van de sauna, ook van oud-speelsters van het Nederlandse handbalteam, zijn terechtgekomen op internet.

Er zijn inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over de sauna. De politie en het OM houden bij hun onderzoek rekening met diverse scenario’s.

De voornaamste site die de beelden openbaar heeft gemaakt, heeft van de politie de opdracht gekregen de beelden te verwijderen. Maar de politie denkt dat er inmiddels wel beelden op veel andere website geüpload zijn en zegt hier scherp op te blijven. Vrijdag is er belastend materiaal in beslag genomen in een woning in Drachten.