Nieuws/Binnenland
1773244
Binnenland

Poging tot wurging agente in Amersfoort

AMERSFOORT - Een 21-jarige man heeft in Amersfoort geprobeerd een agente te wurgen. Drie collega’s schoten haar te hulp omdat ze vreesden voor haar leven. De agenten trokken hun stroomstootwapens. Na de waarschuwing stopte het geweld richting de agente.

Ze liep door het gedrag van de man een hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht op. Drie andere politiemensen liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been.

De man maakte deel uit van een groep van twee vrouwen en vier mannen uit Bunschoten-Spakenburg in de leeftijd van zeventien tot 22 jaar. Een van de vrouwen werd zaterdagochtend rond 03.00 uur aangesproken omdat ze een ruit van een winkel zou hebben vernield. De anderen gingen zich daarna met het gesprek bemoeien. Daarna begon de 21-jarige man op de agente in te slaan en begon haar te wurgen.

Dronken

Drie mannen bleken onder invloed van alcohol. Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor. In het tumult zijn agenten twee bodycams verloren. Deze werden dezelfde nacht echter nog teruggevonden door een aanwezige collega, zo bleek later.