Nieuws/Buitenland
1773622713
Buitenland

Russische artiest zorgt voor val

Seksvideo nekt Macrons burgemeester in spe Griveaux

PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron moet op zoek naar een nieuwe favoriet voor het burgemeesterschap van Parijs. Zijn beoogde kandidaat Benjamin Griveaux heeft zich vandaag teruggetrokken nadat een serie compromitterende video’s was opgedoken op social media.

In de video waren seksueel getinte berichten te zien gericht aan een vrouw, waarbij ook beelden van zelfbevrediging zaten. De berichten waren kennelijk afkomstig van Griveaux en razen nu over sociale media waaronder Twitter.

De voormalig regeringswoordvoerder spreekt in een reactie van „verachtelijke aanvallen” met betrekking tot zijn privéleven. „Mijn familie verdient dit niet. Niemand moet blootgesteld worden aan dergelijk misbruik.”

Volgens Griveaux zijn hij en zijn familie al meer dan een jaar het doel van „laster, leugens, geruchten, anonieme aanvallen, de onthulling van gestolen privégesprekken en doodsbedreigingen.”

De berichten werden verspreid door de Russische kunstenaar Piotr Pavlenski, een controversieel figuur die bekendstaat om capriolen met bloedige zelfverminking als handelsmerk, overigens niet zelden naakt.

Op Twitter wordt, door voor- en tegenstanders, schande gesproken van de ’blackmail’ tegen Griveaux. Iemand spreekt van ’autoritair gedrag’ door publieke figuren naar beneden te halen met privégegevens. Ook Griveaux’ tegenstanders steunen hem. Cedric Villani spreekt van een ’serieuze bedreiging van de democratie’. „Ik spreek mijn volle steun aan hem uit, en aan zijn familie.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd