Nieuws/Buitenland
1774204
Buitenland

Rapper geeft opmerkelijke uitleg na soap

Damso na afpakken WK-lied: precies wat ik nodig had

Amsterdam - De Belgische rapper Damso, die een storm aan kritiek leek te overleven maar op het nippertje toch geen officieel WK-lied mocht schrijven, heeft voor het eerst gereageerd op alle commotie.

De artiest reageert laconiek en ironisch: "Dames en heren, mannenhaters en feministen, ik vergeef jullie en bedank jullie voor deze verwarring over mij. Deze promo is precies wat ik nodig had voor mijn album dat dit jaar op 15 juli wordt gelanceerd."

Toen bekend werd dat de populaire Damso het Belgische WK-lied mocht schrijven, brak een storm van kritiek los. Activisten wezen fijntjes op teksten als 'ik n**k hun moeder met vix'. En: 'vrouwen, pas op als jullie met mijn kloten rammelen, dan word ik gevaarlijk, en kan ik jullie de keel doorsnijden'.

Terwijl sponsoren als Coca-Cola de voetbalbond verzochten om te breken met Damso, en ook de verantwoordelijke staatssecretaris er iets van had gezegd, bleef de bond, aanvankelijk, voet bij stuk houden. Een woordvoerder prees de 'verenigende elementen' van Damso's teksten.

In de verklaring van twee dagen later, toen was besloten toch met Damso te stoppen, werd benadrukt dat waarden als gelijkheid en respect hoog in het vaandel staan.

"Ik weet niet wat te zeggen", reageert Damso nu. "Dit is ongelofelijk sympathiek. Ik kus jullie op de plek waar het gewenst is. Jullie graag geziene Damso."