Nieuws/Binnenland
1774663362
Binnenland

Verdachten witwassen en mensensmokkel in Brabant aangehouden

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

BREDA - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond tijdens controles in Noord-Brabant drie mannen aangehouden voor mensensmokkel. Ook zijn twee mannen voor witwassen opgepakt.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Marechaussees hielden bij Breda twee 19-jarige mannen uit Frankrijk aan. In de auto en in kledingstukken van de Fransen vonden de marechaussees in plastic gewikkelde pakketten met geld. De mannen konden niet goed verklaren hoe ze aan het geld waren gekomen. Daarom zijn ze aangehouden voor witwassen. Het geld, ongeveer 16.000 euro, is in beslag genomen.

Bij Hazeldonk controleerden marechaussees een auto met drie inzittenden. Tijdens de controle rees het vermoeden dat een minderjarige jongen mogelijk werd gesmokkeld. Daarom zijn twee inzittenden, Franse mannen van 24 en 41 jaar, aangehouden voor mensensmokkel.

Bij een controle op de A67 bij Eersel hielden marechaussees een auto aan met daarin een 41-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 39-jarige man uit België zonder een geldig reisdocument. De bestuurder uit België is aangehouden voor mensenmokkel.