Nieuws/Binnenland
1774923254
Binnenland

Ongeval bij tv-show Het Jachtseizoen, figurant zwaargewond

Inzet traumaheli was nodig.

Inzet traumaheli was nodig.

Den Helder - Tijdens opnames van het Het Jachtseizoen voor StukTV, een aflevering met Martin Garrix, heeft er in Den Helder een ongeluk plaatsgevonden waarbij een van de figuranten ernstig gewond is geraakt.

Inzet traumaheli was nodig.

Inzet traumaheli was nodig.

Dat verklaart Talpa. De omroep komt later met meer informatie.

De figurant viel, buiten de opnames om, bij de ophaalbrug van de TESO Veerhaven van een hoogte van vier meter.

Twee ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. De traumahelikopter is geland op de parkeerplaats van Lands End en het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de gewonde is, is nog niet bekend.

Volgens de Texelse Courant was vlak daarvoor een groep in oranje overalls (het ’uniform’ van deelnemers aan Het Jachtseizoen, red.) geklede mannen op weg naar het eiland en zou het erop lijken dat één van hen van de loopbrug is gevallen. Welke mate van verwondingen de persoon in kwestie heeft opgelopen, is niet bekend.

Nadat de mannen in oranje overalls op het eiland waren aangekomen, werden er ook opnames voor StukTV gemaakt van een verrassingsoptreden van DJ Martin Garrix bij strandpaviljoen Paal 17, meldt de Texelse Courant.

Giel de Winter laat aan RTL Boulevard weten: „We hebben begrepen dat er op de dag van de opnames van Het Jachtseizoen voor StukTV met Martin Garrix, buiten de opnames om, een ongeluk heeft plaatsgevonden, waarbij één van de figuranten ernstig gewond is geraakt. We komen erop terug zodra er meer informatie te delen is.”

’De gevangene’

In Het Jachtseizoen moeten BN’ers met een voorsprong van twintig minuten vier uur lang uit handen zien te blijven van Thomas van der Vlugt, Giel de Winter en Stefan Jurriens, oftewel de mannen van StukTV. De ’gevangene’, zoals de opgejaagde ook wel wordt genoemd, draagt een zender bij zich die elke tien minuten een gps -signaal naar het team van StukTV stuurt.

Bij het opsporen van de ’gevangene’ heeft StukTV diverse hulpmiddelen ter beschikking, zoals reisinformatie en locatiegegevens. Daarnaast beschikt men over een minibus en een drone. De ’gevangene’ mag geen eigen telefoon of geld gebruiken en niet langer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten. Ook mag hij of zij geen gebouwen betreden, met uitzondering van openbare gebouwen, zoals een treinstation of een parkeergarage.

Het programma werd vanaf 17 december 2016 in eerste instantie uitsluitend uitgezonden via het YouTube-kanaal van StukTV. Daar groeide het uit tot een regelrechte hit. Dit seizoen wordt er eveneens een speciale serie bij SBS6 uitgezonden op televisie. In tegenstelling tot de seizoenen op YouTube slaan hier steeds twee BN’ers als team op de vlucht. De serie is een extra seizoen naast de bestaande serie op het YouTube kanaal van StukTV. Er zijn inmiddels al afleveringen geweest met onder meer Britt Dekker en Simon Keizer en Bram Krikke en Herman den Blijker. Aanstaande zaterdag zijn Wendy van Dijk en Najib Amhali aan de beurt om uit handen van de jagers te blijven.

De opnames die dinsdag plaatsvonden met dj Martin Garrix, waren overigens bestemd voor het YouTube-kanaal.