Nieuws/Buitenland
1777068558
Buitenland

Agent en serieverkrachter moet 32 jaar cel in: ’Een groot gevaar voor vrouwen’

LONDEN - Een Londense politieagent moet voor minimaal 32 jaar de gevangenis in vanwege een lange reeks aan geweld tegen vrouwen en seksueel misbruik. De rechter legde David Carrick 36 keer levenslang op, waarvan hij zeker 32 jaar vastzit. Daarna kan hij voorwaardelijk vrijkomen.

De 48-jarige Carrick bekende eerder al schuldig te zijn aan 49 aanklachten, waaronder 24 verkrachtingen van twaalf vrouwen. Dat maakt hem een van de ergste serieverkrachters ooit in het land. Alle verkrachtingen vonden plaats terwijl hij bij de politie werkte. De rechter noemde hem „een groot gevaar voor vrouwen.”

De Britse politie kreeg tussen 2000 en 2021 al vaker meldingen van wangedrag door Carrick. In oktober 2021 werd hij gearresteerd en op non-actief gezet. Het Londense politiekorps bood al excuses aan voor het feit dat het patroon niet eerder werd herkend. Politiedistricten moeten voortaan hun agenten en andere personeelsleden natrekken in de nationale politiedatabanken, om personen die iets op hun kerfstok hebben eerder te identificeren.