Nieuws/Buitenland
1778728
Buitenland

Psychiater die homo’s wilde genezen, had seks met ze

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

TORONTO - Een psychiater uit Canada, die gelooft dat homoseksualiteit een afwijking is waarvan mensen kunnen genezen, is zijn licentie kwijtgeraakt omdat hij twee mannelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

Dr. Melvyn Iscove heeft volgens de uitspraak van het College of Physicians and Surgeons orale seks gehad met twee patiënten tijdens therapiesessies, en meegedaan aan gezamenlijke masturbatie. Daarnaast heeft hij eenmaal anale seks gehad in zijn kantoor met een cliënt.

„Geen enkele getuige beschrijft enige emotionele of romantische aspecten van de seksuele activiteit. Beide dachten dat de seks onderdeel was van de poging te genezen, door het daadwerkelijk te doen, in plaats van erover te fantaseren.”

De Wereldgezondheidsorganisatie haalde homoseksualiteit in 1992 van de lijst met mentale ziektes. In Ontario, de provincie van Canada waarin dr. Iscove werkte, verbood in 2015 de controversiële genezingstherapiën.

Iscove ontkent de beschuldigingen. „We zijn zeer teleurgesteld”, vertelde zijn advocaat erover. „We ontkennen de aantijgingen vanaf het begin, en nog steeds, en overwegen een beroep.”