Nieuws/Binnenland
177941679
Binnenland

Politiewagen geramd tijdens achtervolging: agenten gewond

HEERLEN - Twee agenten zijn zaterdagavond in Heerlen lichtgewond geraakt tijdens een achtervolging van een automobilist (40). De verdachte ramde tijdens die achtervolging twee patrouillewagens, maar kon uiteindelijk worden klemgereden en aangehouden, meldt de politie zondag.

De verdachte viel de agenten op door zijn rijgedrag. Toen een patrouille hem om 23.05 uur een stopteken gaf, ging de man er met hoge snelheid vandoor en ontstond er volgens de politie een wilde achtervolging op de Beersdalweg en de N281 in Heerlen. Een van de achtervolgende patrouillewagens kwam daarbij in een greppel terecht.

Na klemrijden en aanhouding van de gevluchte automobilist vonden agenten in de auto van de man allerlei inbrekerswerktuig. „Dat was wellicht de reden waarom de man er vandoor ging”, zegt een woordvoerster van de politie.

Poging doodslag

Volgens haar had hij „nog wat zaken openstaan.” Aan die zaken wordt nu in elk geval poging tot doodslag op agenten toegevoegd, aldus de politie.

Nieuwstips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952 of mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.