Nieuws/Binnenland
1779926
Binnenland

VVD Woerden deelt condooms uit: ’Voel de liberaal in je’

WOERDEN - De VVD in Woerden deelt condooms uit in de hoop stemmers te trekken. De condooms met op de verpakking de tekst ’voel de liberaal in je’ worden uitgedeeld in kroegen.

’Kom je ook op 21 maart?’ valt achterop de verpakking te lezen.

Florian Bos van de Woerdense VVD deelde de condooms afgelopen weekend uit in Harmelen. „Dan krijg je bijna alleen maar positieve, hilarische reacties, dus dat is gewoon hartstikke leuk”, vertelt hij aan RTV Utrecht.

Volgens Bos staat als een paal boven water dat veilig vrijen een belangrijk thema is. „Veiligheid is sowieso voor ons een belangrijk onderwerp. Het is een ludieke actie om de jeugd te bereiken. Politiek met een knipoog zeg maar.”

Het uitdelen van condooms tijdens de campagne is niet nieuw. De VVD deelde eerder condooms uit met dezelfde teksten, onder meer in Leiden en Abcoude. De condooms die nu worden uitgedeeld zijn echter wel nieuw. „Dat zou wat zijn zeg, als we die zouden afstoffen”, aldus Bos.

’Plagiaat’

VVD-jongerenafdeling JOVD beticht VVD Woerden van plagiaat. Volgens Hessel Knippels, voorzitter van de JOVD Utrecht, is de slogan ’voel de liberaal in je’ afkomstig van de JOVD. „De VVD heeft weer eens een tekort aan creatief vermogen.”

De liberale jongeren benadrukken dat een slogan passend is voor een politieke jongerenorganisatie. Niet voor een collegepartij als de VVD Woerden. Voorzitter Knippels: „De VVD Woerden maakt zichzelf volkomen belachelijk met dit soort infantiele praktijken.”