Nieuws/Binnenland
1781700830
Binnenland

Celstraf voor opa (67) die kleindochter (10) misbruikte: ’Ging van kwaad tot erger’

HEUSDEN - Een 67-jarige man uit het Brabantse Heusden is veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor het misbruiken van zijn 10-jarige kleindochter. Dat is dinsdag besloten in de rechtbank Oost-Brabant.

De man en zijn toenmalige vrouw pasten elke donderdag op het kind. Tijdens het spelen van computerspelletjes moest de 10-jarige op de schoot van haar opa zitten die haar vervolgens bij de borsten en het geslachtsdeel betastte. Ook duwde hij zijn vinger bij haar naar binnen. De veroordeelde opa heeft het misbruik toegegeven. „Het ging van kwaad tot erger”, zei hij.

Volgens de rechtbank heeft hij een grote inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het kind. Ze bevond zich volgens de rechter in een afhankelijke positie en was vanwege haar jonge leeftijd weinig weerbaar.

De verdachte moest vanwege de ontucht verhuizen, zijn vrouw heeft hem verlaten en de familie van het slachtoffer wil hem nooit meer zien. Ook is hij ontslagen op zijn werk. Naast de celstraf heeft hij een contactverbod met zijn kleindochter gekregen en mag hij niet meer in het dorp komen waar zij woont. Ook moet hij haar familie een schadevergoeding betalen.