Nieuws/Buitenland
1781717
Buitenland

Grote actie Duitsland tegen Turkse motorclub Osmanen Germania

ESSEN - De Duitse politie heeft dinsdagochtend een grote actie gehouden tegen de motorclub Osmanen Germania. Op bijna zestig plaatsen, vooral in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waren invallen.

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken staat de groep in verbinding met de Turkse AK-partij en kringen rond de Turkse president Erdogan. De groep, die officieel als boksclub geregistreerd staat, staat bekend als Turks nationalistisch en extreemrechts. De groep telt in Duitsland 22 lokale afdelingen en bij elkaar ongeveer driehonderd leden.

Bij de actie viel de politie binnen op adressen in onder andere Essen, Duisburg en Keulen in Noordrijn-Westfalen. Ook waren er invallen in de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg.

Er zijn al eerder grote acties tegen de motorclub geweest. Osmanen Germania zegt zelf dat het jongeren van de straat houdt. De groep viel de afgelopen tijd echter op door gewelddadige strijd om de macht in diverse gebieden.

Bij de actie dinsdag waren meer dan duizend politiemedewerkers betrokken. Er werden onder andere speciale eenheden ingezet.