Nieuws/Buitenland
1782125
Buitenland

’Palestijnse premier ontsnapt aan aanslag’

Rami Hamdallah.

Rami Hamdallah.

GAZA - De Palestijnse premier Rami Hamdallah lijkt dinsdag aan een aanslag ontsnapt. Vlak nadat een konvooi met de premier langsreed was er langs de weg in de Gazastrook een explosie.

Rami Hamdallah.

Rami Hamdallah.

Palestijnse autoriteiten stellen de beweging Hamas verantwoordelijk voor de explosie die volgens de verklaring gericht was op het konvooi met de premier. Premier Hamdallah was in de Gazastrook om een waterzuiveringsinstallatie te openen, en tevens om met hooggeplaatste Hamas-leden te spreken over vastgelopen onderhandelingen.

Op tv-beelden was vlak na het incident te zien hoe een ongedeerde Hamdallah een toespraak gaf tijdens de opening van een fabriek voor afvalverwerking. Hij zei daarin dat drie voertuigen van zijn konvooi beschadigd waren door de explosie.

Enkele anderen raakten wel lichtgewond. Volgens Israëlische media is op onderstaande tweet een foto te zien van een auto, onderdeel van het konvooi van de premier, na de aanslag.

Hamdallah is binnen de Palestijnse Autoriteit een belangrijke kracht achter de pogingen voor verzoening met de Hamasbeweging die de Gazastrook beheerst.