Nieuws/Binnenland
1782501
Binnenland

A28 hele middag afgesloten, problemen in spits

Vrachtwagen ramt viaduct, chauffeur overleden

LEUSDEN - Update 12.33 uur - Een vrachtwagen heeft bij Leusden-Zuid een viaduct geramd, waarna de vrachtwagenchauffeur is overleden. De A28 van Utrecht naar Amersfoort werd daarna urenlang afgesloten en dat zal tot ongeveer 17.00 uur zo blijven. De ANWB verwacht problemen met de avondspits.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na het ongeval. Al snel meldden ooggetuigen dat de chauffeur was overleden, maar de politie kon dat nog niet bevestigen, maar nu wel. Hoe het ongeval ontstond, is nog niet duidelijk. „Onderzocht wordt hoe het komt dat hij tegen het viaduct reed”, aldus de politie.

Op het traject is een file ontstaan. „Er moet nog een berging plaatsvinden, schade moet gerepareerd worden en de weg moet opgeruimd. Daar zijn we naar verwachting nog wel uren mee bezig”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Volgens de politie duurt het tot ongeveer 17.00 uur.

Verkeer richting Amersfoort/Zwolle wordt geadviseerd om te rijden over Hilversum, via de A27 en de A1. Verkeer richting Apeldoorn/Barneveld kan het beste Arnhem volgen, via de A12 en A30.

Als de afsluiting tot diep in de middag duurt, houdt de ANWB rekening met veel verkeersoverlast in de hele regio Utrecht in de avondspits.