Nieuws/Binnenland
1782945392
Binnenland

Dode vrouw in woning Rosmalen, politie vermoedt misdrijf

ROSMALEN - Een man is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in verband met de dood van een vrouw in Rosmalen. De overledene is volgens de politie vermoedelijk de bewoonster van het appartement waar agenten haar vonden.

De meldkamer ontving rond half vier ’s nachts een volgens de politie ’zorgwekkend’ telefoontje. Agenten spoedden zich naar Résidence De Gele Hoef aan de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen waar ze in een woning van het seniorencomplex de dode vrouw aantroffen. De politie gaat er vanuit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Ook een man bleek aanwezig in het pand. Hij is gearresteerd. Wie de 112-melding deed is nog onduidelijk, net als wat de relatie tussen de man en vrouw is.

’Ze was wat eenzaam’

Het appartement waar de vrouw is gevonden ligt op de derde verdieping. Ruiten zijn afgeplakt met wit zeil, om het zicht naar binnen te belemmeren. Buiten het appartementencomplex staan recherchebusjes en twee politiewagens. Forensisch rechercheurs zoeken deze vrijdagochtend in en rondom het appartement naar sporen. Ook verrichten agenten buurtonderzoek.

In het gebouw wonen volgens een thuiszorgmedewerkster die buiten een luchtje schept zowel vooral ouderen. „Cliënten binnen zijn een beetje geschrokken, dus die stellen we gerust”, zegt ze. „Verder weten zij net als ik niet wat er gebeurd is.”

Op politieaanwezigheid na is deze vrijdagochtend weinig beweging waarneembaar in het complex. Een vrouw leest voor het raam een krant. Een bewoonster die naar binnen wandelt, zegt dat de overledene een vrouw ’op leeftijd’ is. Ze was wat eenzaam, zegt de bewoonster. Meer wilt ze er niet over kwijt. „Dit is al triest genoeg.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd