Nieuws/Binnenland
1783385
Binnenland

’Skireis’ eindigt in cel

Urkers spil in drugsonderzoek

De haven van Urk.

De haven van Urk.

URK/MALMO - Het ziet er slecht uit voor de twee broers uit Urk die eind vorige week in het zuiden van Zweden zijn opgepakt. Volgens de Zweedse douane loopt er een groot onderzoek naar Piet (23) en Jacob K. (20) die met een ’omvangrijke’ partij drugs zijn gesnapt.

De haven van Urk.

De haven van Urk.

Dat laat een woordvoerder van de douane in de stad Malmö weten aan De Telegraaf, nadat het ministerie van buitenlandse zaken in Nederland de aanhouding zondag al bevestigde.

„We zijn terughoudend met het geven van informatie nog, vanwege de aard van het onderzoek. Het gaat echt om een grote hoeveelheid drugs. Beide mannen zijn in het zuiden van Zweden gepakt en zitten nog vast.” Hij wil nog geen verdere details geven over de vangst. De woordvoerder legt uit dat de douane eigen onderzoeken draait in Zweden, die niet vaak zoals in Nederland uiteindelijk vaak naar de politie gaan.

Skireis

Urk is al dagen in de ban van de arrestatie. De broers vertrokken woensdag naar Zweden voor, zo zeiden ze, een skireis van een paar dagen. Ze hadden speciaal voor de reis kort voor hun vertrek een busje geregeld. De twee hebben voor zover bekend geen criminele achtergrond.

„Doordeweeks keihard werken en in het weekend uit hun dak in de kroeg. Net als andere Urkers. Niets bijzonders”, zegt een medewerkster van een viszaak maandag in het dorp.

Reageren? Stuur een mailtje naar m.van.wely@telegraaf.nl