Nieuws/Binnenland
1783918
Binnenland

Amsterdamse bedreigd door Ierse klusjesmannen: ’Opeens niet 50 maar 700 euro betalen!’

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie waarschuwt voor klusjesmannen die achteraf veel meer vragen dan vooraf was berekend. Aanleiding is een bewoonster uit Amsterdam Nieuw-West die maandag werd opgelicht door Ierse klusjesmannen.

De oplichters belden in Nieuw-West aan bij bewoners en gaven aan dat ze de gevel wel wilden reinigen voor een redelijk bedrag. In dit geval werd aangeboden om voor 50 euro een muurtje te reinigen. De bewoonster in kwestie vroeg nog of het „de hele muur” betrof en toen daar een bevestigend antwoord op kwam gaf ze toestemming.

Dreigende houding

Toen de klus gedaan was wilden de Ierse klusjesmannen ineens 700 euro. Het was namelijk volgens hun 50 euro per vierkante meter. Toen de bewoners hier niet mee akkoord gingen werden de klusjesmannen opdringerig en namen een dreigende houding aan. Agenten kwamen ter plekke om de ruzie te sussen.

De politie is het afgelopen jaar meer dan vijftien keer geconfronteerd met vergelijkbare gevallen en waarschuwt om niet met zulke zogenaamde klusjesmannen in zee te gaan. Ze geeft als tip mee om de overeenkomst vooraf duidelijk en helder schriftelijk vast te leggen en als mensen toch van zulke diensten gebruik willen maken.