Nieuws/Binnenland
1784673819
Binnenland

Jongen (13) opgepakt voor steekpartij waarbij 14-jarige zwaargewond raakte

SPIJKENISSE - Een 14-jarige jongen is zaterdagavond in de hal van metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse neergestoken. Daarbij is hij zwaargewond geraakt, meldt de politie. De vermoedelijke dader, een 13-jarige jongen, werd zaterdagavond na een korte achtervolging aangehouden.

Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte direct een onderzoek. Camerabeelden en getuigenverklaringen leidden uiteindelijk naar de verdachte. Na een korte achtervolging konden agenten de 13-jarige jongen aanhouden. Het onderzoek naar de precieze toedracht van de steekpartij is nog in volle gang, zegt de politie.

De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat dit steekincident te maken heeft met eerdere confrontaties tussen jeugdgroepen uit IJsselmonde en Charlois.

„Het feit dat wederom een steekincident tussen jongeren plaatsvond is zorgelijk”, zo zegt ook burgemeester Van Oosten. „Ik ben erg geschrokken van de ernst van de zaak en de leeftijd van de betrokkenen”, aldus de burgemeester van Nissewaard.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952