Nieuws/Buitenland
1785502
Buitenland

In geval van ’mass shooting’

Scholier maakt hartverscheurend testament ’voor de zekerheid’

BIRMINGHAM - Basisscholier Javon Davies uit Birmingham, Albama somt zijn belangrijkste bezittingen op tegenover WIAT: ’Playstation, computerspellen, tv en kat’. Dit doet hij niet zonder reden: hij heeft een testament gemaakt, voor de zekerheid. Voor als hij vermoord wordt tijdens een schietpartij op school.

„Ik heb het gewoon gemaakt in het geval dat ons iets overkomt”, vertelt hij. „Sommige kinderen worden soms herriemakers en kunnen dan bijvoorbeeld iemand neerschieten ofzoiets.”

In de hartverscheurende brief laat hij alles na aan zijn beste vriend. Maar hij heeft ook een boodschap aan zijn familie. „Lieve familie. Ik hou van jullie allemaal. Julie hebben mij kleren gegeven en steunen mij altijd. Love Javon.”

Zwaar

Moeder Mariama Davies moest huilen door de actie van haar zoon. Maar ook vanwege het feit dat schietpartijen op school er inmiddels zó inzit bij de Amerikaanse jeugd, dat hij zelfs het ondenkbare heeft bedacht.

„Het is echt zwaar, want hij is nog zo jong. Hij zou hier helemaal niet mee bezig moeten zijn. Hij zit in groep 8. Je hebt nog een leven voor je en hier zou je niet mee bezig moeten zijn, laat staan er ook maar een keer aan te denken.”