Nieuws/Binnenland
1786378
Binnenland

Twitter gaat los over zwangere tiener

’Wanneer mag mijn baby frikandellen eten?’

Hilversum - De 18-jarige hoogzwangere Ashley in het BNN-programma 4 handen op één buik is dinsdagavond geruime tijd trending topic geweest op Twitter.

Half Twitterend Nederland heeft verbijsterd gekeken naar het meisje dat met haar zwaar ’overspannen en met borderline en burnout’ kampende moeder en haar zussen in een piepklein huisje en acht chihuahua’s (en vier puppies), een staffordshire en een gewonde vogel de laatste weken door haar zwangerschap worstelt.

De stug doorpaffende familie laat de sigaretten pas liggen als de hoogzwangere Ashley plotseling in het ziekenhuis moet worden opgenomen, omdat de groei van de baby stagneert. De ’frisse lucht’ doet het meisje realiseren dat roken misschien niet zo handig is voor het ongeboren kind.

In het huis van Ashley’s moeder laat de hygiëne ernstig te wensen over. Tabak ligt los op tafel, hitsige honden ’doen het’ op de kunstleren bank en de vloer lijkt ook toe aan een schoonmaakbeurt om over de puinhoop in de tuin maar te zwijgen. Moederlief zit zwaar in de psychische problemen en kijkt tegen een flinke huurachterstand aan. De sterkste in het gezin lijkt Ashley zelf.

Als het moment van de bevalling daar is, rukken vrienden en familie van het meisje in het ziekenhuis een McDonald’s maaltijd aan. Ashley haalt wel even eerst de sla uit de burger.

Uiteindelijk bevalt ze van een meisje dat de Arabische naam Hanan krijgt. Ashely was zwanger geworden van een jongen die niet wilde dat ze de baby zou houden. De twee zijn dan ook uit elkaar. Toch geeft Ashley haar dochter een Arabische naam, en ’als ze later moslim zou willen worden, sta ik achter haar’.

De immer positieve en strenge begeleidster Leonie ter Braak (ex WNL) worstelt zichtbaar met de achterstandsfamilie. Ze is verontwaardigd als de aanstaande moeder vraagt wanneer de baby frikandellen mag eten, want babyvoer is volgens haar niet te vreten.

Uiteindelijk weet Leonie het voor elkaar te krijgen dat Hanan een plekje krijgt in een box in de woonkamer. Dat de honden ook bezit nemen van dit enige schone plekje, lijkt de familie niet te deren.

Kijk hier hele aflevering

</s