Nieuws/Buitenland
1786503
Buitenland

Nieuwe rel rond Amerikaanse luchtvaartmaatschappij

Puppy moet in bagagerek vliegtuig en stikt: United diep door het stof

Niet de puppy uit het verhaal.

Niet de puppy uit het verhaal.

HOUSTON - Een tien maanden oude puppy heeft een vlucht met United Airlines niet overleefd. Het beestje moest van een stewardes worden opgeborgen in de bagageruimte boven de hoofden van de passagiers. Het angstige hondje piepte een groot deel van de vlucht, maar toen het baasje na de landing de klep van het rek opende, trof ze het dode viervoetertje Papacito aan.

Niet de puppy uit het verhaal.

Niet de puppy uit het verhaal.

Een medepassagier bracht de tragedie naar buiten via sociale media. Volgens June Lara is het diertje - een zogenaamde Franse bulldog - tijdens de drie uur durende vlucht naar Houston vermoedelijk gestikt. „En dat terwijl de medewerkers nog zo verzekerd hadden dat er niets kon gebeuren.” Lara zette een foto van de overleden puppy bij zijn bericht.

United bevestigt het drama in Amerikaanse media. „Dit had nooit mogen gebeuren. Huisdieren mogen nooit worden opgeborgen in de bagagerekken in de cabine. We betreuren dit ten zeerste en hebben ons medeleven naar de eigenaren van het dier uitgesproken. We onderzoeken wat er mis is gegaan zodat dit nooit weer kan gebeuren.”

Volgens de voorschriften van United moeten huisdieren in een speciale box in de cabine worden vervoerd. De box moet onder de stoel voor de passagier passen. Papacito verdween echter met zijn tijdelijke verblijf in de bagageruimte.

Bijna een jaar geleden raakte United verzeild in een enorme rel toen een passagier met veel geweld van boord werd gehaald. Beelden daarvan gingen viraal.