Nieuws/Binnenland
1786961143
Binnenland

Politie en FIOD nemen voor miljoenen in beslag in Limburg

Witwas-inval in Limburg: dure auto’s (zoals een Ferrari) afgepakt

PANNINGEN - De landelijke recherche en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD hebben dinsdagochtend bij invallen in een autogarage en drie woningen voor zo’n 4,7 miljoen euro aan auto’s, onroerend goed, vorderingen, contant geld en horloges in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens een grote antiwitwasactie in de Limburgse gemeente Peel en Maas. Rond de inbeslagname van onder meer dure auto’s werden vier mensen gearresteerd. Het gaat om twee vrouwen (35 en 40 jaar) en twee mannen (48 en 51 jaar) uit de gemeente Peel en Maas.

De vier worden verdacht van witwassen van crimineel vermogen van een 60-jarige man die op dit moment in de gevangenis zit. De 60-jarige gedetineerde was actief in de drugshandel, bleek uit een eerdere rechtszaak. „Een legale herkomst van het huidige vermogen van de 60-jarige gedetineerde ontbreekt”, aldus de politie. „Vermoedelijk heeft hij dit crimineel verdiende geld via internationale verhullende witwasconstructies legaal gemaakt door panden, bedrijven en grond in Nederland te financieren. Om dit mogelijk te maken heeft hij waarschijnlijk gebruik gemaakt van katvangers, familieleden en zakenrelaties. De vandaag aangehouden verdachten waren vermoedelijk belangrijke spelers in zijn netwerk.”

Opvallend was dinsdag het opladen en afvoeren van auto’s van een garagebedrijf in Panningen. Op enkele afgevoerde auto’s waaronder een Ferrari werden platen geplakt met het opschrift „afgepakt.” Aan de invallen en doorzoekingen deed een gespecialiseerd zoekteam van Defensie mee. Ook in Portugal werd een woning doorzocht.