Nieuws/Wat U Zegt

’Lekker de kachel nog eens stoken’

Een zemelige dame staat in het journaal te verkondigen hoe slecht houtkachels en open haard in haar ogen zijn en dat ze daar mogelijk hinder van ondervindt. Te gek om los te lopen in deze wereld, vindt Jan van Schagen.

Ik ben in Amsterdam grootgegroeid op een trappenhuis met zes woningen. Elke woning had een kachel waar verschillende soorten kolen en hout in werden gestookt. Niemand deed daar moeilijk over.

Ga maar eens op een verloren moment uitrekenen hoeveel mensen alleen in Nederland er gebruik maakten van een kachel waar je kolen en dergelijke in stookte, alleen om het warm te krijgen.

Nu zie ik een item in het achtuurjournaal dat mensen de luxe en het plezier van een gezellige houtkachel wordt ontzegd. Geef alstublieft de mensheid hun zin voor realiteit terug en laat de media ophouden met dergelijke berichtgeving.

In mijn appartement beschik ik helaas niet over een rookkanaal, anders zou ik eens lekker de kachel gestookt hebben, mij verbijsterd afvragend hoe krankzinnig de huidige Hollander wel niet is.

Jan van Schagen