Nieuws/Buitenland
1787869291
Buitenland

Lockdowns Australië dwingen man zichzelf 29 jaar na ontsnapping uit gevangenis aan te geven

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Sydney - Een 64-jarige man die bijna 30 jaar geleden uit een Australische gevangenis wist te ontsnappen, heeft zichzelf aangegeven. Dat meldt de politie van New South Wales.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De toen 35-jarige man ontsnapte tussen 31 juli en 1 augustus 1992 uit een gevangenis in Grafton, op zo’n 600 kilometer ten noorden van Sydney. Hij was veroordeeld tot drie en een half jaar cel wegens het kweken van een ’illegale plant’. Bij zijn ontsnapping gebruikte hij een ijzerzaag en een boutensnijder. „Op dat moment slaagden we er niet in om de man te lokaliseren”, aldus de politie in een verklaring.

Lockdowns

De man gaf zich zondag uiteindelijk toch aan bij de politie in in Sydney. Hij zou daar sinds 1992 al onopgemerkt hebben gewoond en dertig jaar lang hier en daar wat bij hebben verdiend als klusjesman. Die baantjes werden echter schaarser door de coronalockdowns in de stad, waardoor de man zijn woning moest verlaten. Hij besloot toen dat hij beter af zou zijn in de gevangenis, aldus Daily Mail Australia.

De zestiger zal later deze maand voor de rechter verschijnen. Hij moet mogelijk de rest van zijn celstraf nog uitzitten en riskeert een extra zeven jaar voor zijn ontsnapping.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop