Nieuws/Binnenland
1787937
Binnenland

Max Joling heeft lak aan ’haters’

Journalist met Wilders-shirt: ’Nou, en?!’

ALMERE - Hij is ’privé subjectief en op zijn werk objectief’. De lokale journalist Max Joling (23) heeft een T-shirt van Geert Wilders gelanceerd en heeft er weinig moeite mee om tegelijkertijd de lokale politiek in Almere te volgen.

Joling komt binnenkort met een kledinglijn. Het Wilders-shirt was aanvankelijk bedoeld als privéproject, benadrukt Joling, maar hij kreeg naast verschillende negatieve reacties ook berichten van aspirant-kopers. „Wilders stuurde zelfs nog een privébericht”, zegt Joling. „Hij vond het prachtig! Geniaal.”

Joling stond op de middelbare school al snel bekend als „die PVV’er”. Al jaren heeft hij een speciale adoratie voor de ’geniale en aardige’ Wilders. Toch is het pikant: Joling werkt als lokale journalist voor Almere-nieuws.nl, waar hij de lokale politiek kritisch zou moeten volgen.

Zelf ziet hij geen probleem: „Als ik reacties uit de politiek wil, vraag ik alle partijen: PvdA, VVD, GroenLinks. Ik geef iedereen evenveel aandacht. Het is niet zo dat ik zit te loeren op een PVV-persbericht. Een voetbaljournalist houdt ook van één club, maar schrijft over alles. Ik ben privé subjectief, en op mijn werk objectief”, zo countert Joling de kritiek.

Lees het hele verhaal hier gratis met een account: Zaterdag in Wilders-shirt, maandag weer kritisch