Nieuws/Binnenland
1789285986
Binnenland

KLM neemt nog geen maatregelen om coronavirus

SCHIPHOL - KLM neemt op dit moment geen bijzondere maatregelen voor reizigers en vliegend personeel vanwege het coronavirus. Wel raadt de luchtvaartmaatschappij aan op de hygiëne te letten en bijvoorbeeld handen te wassen voor en na het eten en contact met dieren te vermijden.

„KLM staat in nauw contact met zowel de gezondheidsautoriteiten als luchtvaartinstanties en houdt de situatie goed in de gaten”, laat het bedrijf weten.

In China zijn inmiddels negen mensen bezweken aan het coronavirus, dat ook al bij mensen in de VS, Zuid-Korea, Thailand, Taiwan en Japan is vastgesteld. Het virus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte en over de hele wereld ruim zevenhonderd levens eiste.

Meer vliegvelden grijpen wel in

Steeds meer luchthavens nemen maatregelen tegen het coronavirus. Het Londense vliegveld Heathrow krijgt speciale ruimtes voor screening van reizigers die aankomen uit de regio’s waar het virus heerst.

Dat zei de Britse minister van Transport Grant Shapps woensdag tegen Sky News. Volgens hem is het risico op besmetting in het Verenigd Koninkrijk erg klein.

Ook Turkije heeft maatregelen genomen om verspreiding van het ziekte tegen te gaan. Het vliegveld op Istanbul brengt mensen uit het gebied waar het virus voorkomt naar een speciale quarantaineruimte. Mogelijke patiënten worden direct naar het ziekenhuis gebracht met een speciale ambulance.