Nieuws/Buitenland
1790218
Buitenland

Kudlow nieuwe economisch adviseur van Trump

Larry Kudlow

Larry Kudlow

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft tv-commentator en economisch analist Larry Kudlow gekozen als de nieuwe economische topadviseur van het Witte Huis. Kudlow vervangt de onlangs opgestapte Gary Cohn.

Larry Kudlow

Larry Kudlow

De woordvoerster van het Witte Huis zei dat Kudlow ,,de functie kreeg aangeboden en het aanbod accepteerde''. Het is nog onduidelijk wanneer hij officieel mag aantreden. Kudlow zei in een interview met CNBC dat hij ,,vereerd'' was.

De benoeming van Kudlow tot directeur van de zogeheten National Economic Council (NEC), een belangrijk adviesorgaan van de president, is geen grote verrassing. Trump zei dinsdag tegen verslaggevers dat Kudlow, een Republikein die in de jaren tachtig als economisch adviseur van voormalig president Ronald Reagan diende en ook op Wall Street werkte, een ,,grote kans'' had om Cohn te vervangen.

Kudlow, die informeel adviseur was van de presidentiële campagne van Trump in 2016, had vorige week kritiek geuit op het besluit van de president om hoge heffingen voor de invoer van staal en aluminium in te voeren. Cohn verzette zich ook tegen de heffingen.

Maar Trump zei woensdag dat Kudlow ,,het erover eens is'' de importheffingen te zien als een nuttig hulpmiddel om handelsovereenkomsten te heronderhandelen.