Nieuws/Binnenland
1790696
Binnenland

Politiebonden sceptisch over koers Grapperhaus

Den Haag - Politiebonden ACP en NPB zijn bijzonder sceptisch over de koers van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Ze verwachten weinig van ’de zoveelste commissie’ die de bewindsman instelt om de regeldruk voor rechercheurs te verlichten.

„Wij hebben niet heel veel geloof in zo’n aanpak omdat dit al meermaals is gedaan en dat dit niet tot hele positieve resultaten heeft geleid”, zegt Gerrit van de Kamp van ACP over de externe commissie die de bureaucratie bij de politie tegen het licht moet houden. Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond ziet het als ’de zoveelste commissie die oplossingen gaat zoeken voor de administratieve lastendruk’.

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken is het met de bonden eens. In het Kamerdebat donderdag over de politie wil ze dan ook aankaarten dat ze de commissie als een doekje voor het bloeden ziet. Bij de politie zijn er veel problemen en de minister wil zo verhullen dat hij niet genoeg geld heeft om die op te lossen, meent de PvdA’er. „Dan is hij weer even een jaar uit de problemen, denkt hij.” Volgens Kuiken moet de politie zelf nu eens overbodige regels echt gaan afschaffen in plaats van er weer externen over laten praten.