Nieuws/Binnenland
1792820665
Binnenland

’Dichte vuurwerkmist tijdens jaarwisseling’

AMSTERDAM - Door een combinatie van vochtige lucht en weinig wind kan tijdens de jaarwisseling dichte vuurwerkmist ontstaan. Dat meldt Weeronline.

Volgens het weerbureau is de kans groot dat vuurwerkdampen zich ophopen en lang blijven hangen. Daardoor kan het ook op plaatsen waar geen vuurwerk wordt afgestoken mistig worden. Mensen met longklachten kunnen veel hinder ondervinden van de omstandigheden.

Op Oudejaarsdag is het rustig weer met wolkenvelden en geleidelijk vanuit het noorden ook wat zon. Het blijft droog en er waait een zwakke wind. Oudejaarsavond is het droog met heldere perioden. Lokaal kan een enkele mistbank voorkomen. De temperatuur daalt geleidelijk van 3-4 graden aan het begin van de avond en naar 0-3 graden rond middernacht.

Nieuwjaarsdag start volgens Weeronline mogelijk nog met mist. Er zijn ook zonnige perioden en geleidelijk gaat op meer plaatsen de zon schijnen. Het blijft droog en het wordt maximaal 5-6 graden.

Duik

De omstandigheden voor een verfrissende nieuwjaarsduik vallen ook niet tegen. Het zeewater is namelijk 7 tot 8 graden en dat is iets warmer dan de luchttemperatuur. Er staat weinig wind, wat het voor het gevoel niet kouder maakt.