Nieuws/Binnenland
1794928
Binnenland

’Auto niet uitgerust met optionele Autopilot-systeem’

Tesla op hol door bedieningsfout

WORMERVEER - Een bedieningsfout is er de oorzaak van dat een Tesla donderdagmiddag op hol sloeg in Wormerveer (gemeente Zaanstad). Volgens de politie wilde de zeventigjarige bestuurster wegrijden uit een parkeervak toen ze een fout maakte. De elektrische auto schoot daardoor vooruit, ramde een paar paaltjes en raakte een fietsster.

Deze fietsster, een 43-jarige vrouw uit Wormerveer, kwam door de klap hard op de auto terecht en viel daarna op het wegdek. De Tesla schoot door en botste tegen een andere auto, die op zijn beurt een bromfiets raakte. De bestuurster van de brommer en haar bijrijder kwamen ten val. Daarna reed de Tesla nog tegen een fiets aan.

Volgens een woordvoerder van Tesla was de auto níet uitgerust met het optionele Autopilot-systeem. „We zijn in contact met de autoriteiten en verlenen onze volledige medewerking om vast te stellen wat er precies gebeurd is. In tegenstelling tot wat in de media werd gesuggereerd, is de betreffende auto niet uitgerust met het optionele Autopilot systeem.”

Het 43-jarige slachtoffer werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De anderen kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft het rijbewijs van de Tesla-bestuurster ingenomen.