Nieuws/Buitenland
1795121
Buitenland

Senaat-kandidaat VS wil wapens voor daklozen

Brian Ellison

Brian Ellison

MICHIGAN - Een Libertariër uit Michigan die in de Amerikaanse Senaat in wil gaan, heeft in zijn campagne geopperd om geld in te zamelen om jachtgeweren te kopen voor daklozen.

Brian Ellison

Brian Ellison

„Niet alleen is er continu criminele dreiging tegen daklozen, maar ook van regeringen op verschillende niveaus die bepaalde activiteiten criminaliseren, terwijl de zwakkeren ze juist vertrouwen om te overleven”, zei Senaat-kandidaat Brian Ellison tegen Michigan Radio.

Ellison is totaal niet bang dat de daklozen de wapens zullen misbruiken, als de politie ze bijvoorbeeld proberen te verwijderen, omdat ze ergens illegaal bivakkeren. „Ik snap niet zo goed waarom de daklozen anders worden gezien als de rest van ons. Ik heb ook altijd een wapen bij me, maar ik dupeer er niemand mee. Ze zullen de geweren echt alleen gebruiken als zelfverdediging.”

Campagneleus

Ellison begrijpt dat het onderwerp gevoelig ligt, vooral ook gezien de campagneleus: ’Bewapen de daklozen’. Hij meent dat hij tegen zijn Democratische en Republikeinse tegenkandidaten wel moet, omdat zij veel meer geld hebben te besteden. Wel wil hij duidelijk maken dat hij wel serieus is met zijn idee. Ellison wil het geweld tegen daklozen onder de aandacht brengen.

Qua timing is het niet handig, gezien de protesten van schoolkinderen, die deze week masaal gingen protesteren tegen wapens. „Die kinderen kijken te veel televisie. Ze begrijpen niet wat de realiteit momenteel is.” Natuurlijk vindt hij de ’mass shootings’ verschrikkelijk, maar ’de controle op wapens is niet de oplossing’.