Nieuws/Buitenland
1795458
Buitenland

Zes doden door instorten brug Miami

Auto’s zitten vast onder de ingestorte brug.

Auto’s zitten vast onder de ingestorte brug.

Miami - Door het instorten van een in aanbouw zijnde voetgangersbrug over een drukke weg in Miami zijn ten minste zes personen om het leven gekomen. Dat heeft commissaris Dave Downey van de lokale brandweer donderdagavond bekendgemaakt. Zeker tien gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen. De brandweer blijft zoeken naar meer slachtoffers.

Auto’s zitten vast onder de ingestorte brug.

Auto’s zitten vast onder de ingestorte brug.

Volgens de eerste rapporten zijn zeker acht auto’s en een onbekend aantal personen bedolven geraakt door het puin. Senator Bill Nelson van Florida zei eerder op de lokale tv dat mogelijk tien dodelijke slachtoffers waren.

Volgens Amerikaanse media zijn er auto’s met passagiers bedolven onder het puin van het 950 ton zware bouwwerk. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De autoriteiten hebben aan ABC 10 News verteld dat er zeker zes mensen gewond zijn geraakt.

Het gaat om een gloednieuwe brug over een brede weg binnen de bebouwde kom in het zuiden van de stad die zaterdag was geopend. De brug verbindt de campus van de internationale universiteit van Florida met een wijk met studentenflats. Er liepen geen mensen op de brug toen die gedeeltelijk instortte omdat de brug nog niet in gebruik was genomen.

Een getuige, die voor een rood stoplicht moest wachten, vertelde dat een meisje ongedeerd uit een voertuig kon worden getrokken waarvan de achterkant was geplet.

’Heel erg’

Hoeveel slachtoffers er precies zijn gevallen, is nog onduidelijk. Een agent zei in een korte verklaring: „Momenteel kunnen we niet eens zeggen hoeveel auto’s er klem zitten. We weten voorlopig niet om hoeveel slachtoffers het precies gaat, maar het is erg. Heel erg.”

De brandweer probeert nu te voorkomen dat de brug verder instort, terwijl ze blijven zoeken naar slachtoffers.

’Geslaagde klus’

Op Twitter gaat een tweet rond die drie dagen geleden zou zijn geplaatst door het bedrijf dat veiligheidstesten uitvoerde bij de brug. In het bericht schreef het bedrijf genaamd BDI dat ze trots zijn het plaatsen van de brug te hebben gevolgd en complimenteerde de bouwers met a job well done, ofwel: een geslaagde klus. Inmiddels is het bericht volgens twitteraars verwijderd, maar toen waren er al screenshots gemaakt.

Wat er precies toe heeft geleid dat de brug instortte, is nog onbekend.

De politie verzocht tv-helikopters de rampplek te verlaten zodat reddingswerkers het eventuele hulpgeroep van beknelde slachtoffers konden horen. Er zijn inmiddels kraanwagens gearriveerd om de brokstukken van de brug weg te halen.

Dit bericht wordt aangevuld met de laatste updates.

Ben jij of ken jij iemand die in Miami is en heeft gezien wat er is gebeurd? Mail ons via redactie-i@telegraaf.nl