Nieuws/Binnenland
1796356
Binnenland

Proces Holleeder:

Astrid klapt uit school over moord Van Hout

Amsterdam - De Vandros-rechtszaak tegen Willem Holleeder startte vanochtend met een tamelijk brisante onthulling uit de ‘Holleeder-tapes’. Uit door zijn zus Astrid heimelijk opgenomen gesprek met Willem Holleeder zou blijken dat de Amsterdamse crimineel Sjaak Burger de motor bestuurde, die werd gebruikt bij de aanslag in 2003 op Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

LIVE – Verslaggever Saskia Belleman is in de rechtszaal aanwezig. Lees haar tweets onderaan dit artikel (vanaf circa 10.00 uur).

Holleeder biechtte dat volgens zijn zus op in een van de vele opgenomen gesprekken. De andere berijder van de motor zou de inmiddels in het passageproces tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar Jesse Remmers zijn. Willem Holleeder is volgens het OM de opdrachtgever van de moord.

Sjaak Burger werd in het passage-proces in hoger beroep veroordeeld tot 5,5 jaar, maar bleef tot nu toe buiten schot in de moordzaak van Cor van Hout. Hij werd in januari 2015, precies twaalf jaar na de moord op Cor van Hout, in Panama-city in zijn hoofd geschoten maar overleefde de aanslag.

Burger werd zwaar gewond naar Nederland overgebracht en stond vervolgens terecht in het Passage-proces. Volgens Burger indertijd werd Van Hout geliquideerd door twee Joegoslaven in opdracht van crimineel John Mieremet.