Nieuws/Binnenland
1796445761
Binnenland

Jonge zeekoe met slechte huid in Burgers’ Zoo overleden

ARNHEM - De jonge zeekoe, die in 2019 in dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem werd geboren, is overleden. Het kadaver van het dier is voor sectie naar de Universiteit Utrecht gestuurd om erachter te komen waaraan het dier is bezweken. Burgers’ is de enige dierentuin in Nederland die Caribische zeekoeien heeft in een speciale mangrovehal.

De zeekoe werd volgens een woordvoerder van het dierenpark al langere tijd intensief verzorgd door de dierenarts, de verzorgers en biologen. Het dier had last van een slechte huid en kreeg daarvoor medicijnen. Ook is de voeding verschillende keren aangepast. Desondanks ging het steeds slechter met het dier, dat bij de geboorte kerngezond was. Zijn vader en moeder zijn goed gezond, aldus de dierentuin.

In de zomer van 2018 overleed in Burgers’ Zoo een dertig jaar oude zeekoe voor de ogen van het publiek. Verzorgers vonden dat het dier wel erg lang stil op de bodem van het zeekoeienbassin lag. Bij nadere inspectie bleek dat het ’s morgens nog springlevende dier dood was.