Nieuws/Binnenland
1797156438
Binnenland

Twee jongeren aangehouden na vondst 200 kilo illegaal vuurwerk

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

NIEUW-VENNEP - Twee jongeren van 18 en 20 jaar zijn aangehouden na de vondst van 200 kilo vuurwerk in een bestelbus in Nieuw-Vennep. Het duo uit Velsen wordt verdacht van het bezit van het vuurwerk en de handel erin. Ze zitten vast en worden verhoord.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De bestelbus werd woensdagavond aangehouden op de Fandango. In de bus zat zwaar vuurwerk, waaronder 7200 nitraatklappers en 280 shells, ook wel mortierbommen genoemd. Het vuurwerk zal worden afgevoerd en vernietigd, aldus de politie.

Goes

Ook in Goes hield de politie onlangs twee verdachten aan nadat er 173 kilo zwaar illegaal vuurwerk werd gevonden in een huis aan de Zonnebloemstraat. Het vuurwerk, onder meer zeer explosieve soorten cobra's en shells, lag volgens de politie in meerdere ruimtes in de woning. Het vuurwerk is direct uit het huis gehaald, afgevoerd en vernietigd.

De politie maakte woensdag bekend nog niet eerder zoveel vuurwerk te hebben onderschept als dit jaar, sinds dit wordt bijgehouden in 2017. In 2021 tot en met de eerste week van november heeft de politie ruim 146.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vorige record over het hele jaar 2020 van bijna 123.000 kilo is daarmee ruimschoots gebroken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop