Nieuws
1797439
Nieuws

’Mijn zoon wilde liever een dochter zijn’

De 54-jarige Wilhelmina hoorde op een dag dat haar zoon liever een meisje wilde zijn. Ze vertelt in VROUW Glossy hoe dat was voor haar en haar dochter Emma.

Wilhelmina: "Toen Emma nog als jongetje door het leven ging, was het al een heel vrolijk, aanwezig en eigenzinnig kind. Ik zag al snel dat hij anders was.

Hij liep altijd rond op de hoge hakken van de oppas en speelde met de barbies van zijn vier jaar oudere zus Famke. Ook trok-ie soms haar rokken aan. Ik dacht daar verder niet zoveel over na. Mijn kind mag zijn zoals hij is.

Mijn man had er wel veel moeite mee, hij werd boos als hij zijn zoon in een rok aantrof en gaf hem jongensspeelgoed voor zijn verjaardag. Dat zorgde voor spanningen tussen ons.

Hij zat net in groep 5 toen de juf tegen mij zei: 'Volgens mij wil hij liever een meisje zijn.' Dat kwam niet helemaal als een verrassing. Ik liet het even bezinken, sprak er alleen met mijn man en beste vriendinnen over.

Dat mijn zoon een dochter wilde zijn, maakte voor mij geen verschil. Maar ik wist wel: 'Dit gaat een moeilijke weg worden.'

Het hele interview lees je op VROUW.nl.